Högtflygande planer med Google Glass [expired]

Kan inte sluta fundera på andra och tredje generations av Google Glass kommer att se ut och vad det kommer föra med sig. Ja ja, jag har inte fått lägga vantarna på ettan ännu men med alla de reaktioner man ser på nätet så kan jag säga att jag är mycket mer än bara lite nyfiken på vad som komma skall.

Både hoppas och gissar på att det sitter ett gäng tredjeparts tillverkare där ute just nu och klurar på hur de kan skapa en killar app som ingen annan har kommit på ännu, ja som Google Glass på menyn som jag skrev om för en tid sedan.

Sitter just nu och skriver detta på en flight mellan Düsseldorf och Stockholm och det slår mig hur mycket enklare det vore att inte behöva ha en laptop med sig, bara ett litet kompakt tangentbord som är kopplade till mina Gen 2 av Google Glass (om det nu kommer någon), displayen på Gen 1 ser lite väl liten ut för att ta över helt och hållet.
Ett problem man har med en stadigt ökande ålder innebär det för många av oss att man måste ha läsglasögon när man skriver och läser på dator skärmen. Problemet för mig blir då att jag måste ha skärmen på ett visst avstånd och på vissa flyg är det extra trångt och datorskärmen kommer helt enkelt lite väl nära.

Google Glass & camera

photomontage

Jag fotar även en hel del, samma problem där. Använder jag mig av displayen på kameran så bara måste jag ha läsglasögon på mig för att vara säker på att bilden blir skarp nog. Jag är helt enkelt bunden till att använda mig av sökaren på kameran för att vara på säkra sidan, ja intrimmad för mina ögon då.

Tänk dig att du kunde få upp kamerans skärm i Google Glass, då slipper du vara bunden till var ögona är jämfört med kameran, du har full kontroll ändå. Tänker på hur mycket lättare de vore att ta kort på konserter när man har en massa folk framför sig, sträck bara upp kameran likt ett periskop. Krävs väl lite av av en sådan kamera också, men cool vore de..

Muscians with google glass

photomontage

Något som jag ser som en självklarhet är att använda Google Glass för presentationer. Hur många gånger har man inte stått med en Power Point i ryggen och man antingen får snegla på duken eller på laptopen som står vid sidan om. En speglad prestation i Google Glass skulle göra det hela så mycket lättare och mera professionellt.. om man gör det rätt.  Eller för musikern som spelar efter noter, inga flera fula notställ på scenen som slåss om utrymmet..

Själv gillar jag att spela spel på min mobil så varför inte kunna logga in på exempelvis Leo Vegas med sina Google Glas när man sitter på bussen för att spela några omgångar Black Jack innan man når sin slutdestination. Hur cool vore inte det.

Ja kort  sagt, ju mer man tänker på det ju fler blir möjligheterna och som sagt,  jag hoppas verkligen att både Google och tredjepartstillverkare där ute sitter och klurar på vad Google Glass kan göra för oss, för det lär inte stanna vid att läsa mail och SMS. Lustigt vad ett glas rött och 10 000meters höjd kan få ens hjärna att spinna igång på övervarv. Ups, dags att landa.. over and out Google Glass…